De muisjes zijn af en zijn met een reddingsactie bezig!

Het werd weer hoog tijd om weer een verhaaltje te schrijven. En hier zijn we dan weer.
De Beatrix Potter quilt begint nu echt op te schieten, nog een paar weken en ik kan naar Tienhoven bij Vlijtig Liesje de stof voor de rand, de tussenvulling en stof voor de achterkant gaan kopen.

De muizen waren erg leuk om te maken.


Ja, er wordt hier behoorlijk gepiekerd hoe ze een reddingsactie op touw kunnen zetten voor het muisje in de fles.
Het was een hele uitdaging om met naald en draad een glazen fles uit te beelden, daarom heb ik de fles eerst op een apart lapje gemaakt en daarna op de quilt geappliqueerd. De muizen, het bolletje touw en het doosje (of blokje zeep) ik weet niet precies wat het is heb ik daarna toegevoegd.

Ook hangen er aan de bovenkant van de quilt 3 bosjes konijnen tabak te drogen.


Lees het verhaaltje maar wat er onder staat.
De lavendelbosjes heb ik zelf ontworpen, op de quilt getekend en geborduurd.
De tekst eronder is een originele tekst van Beatrix Potter.

Onder aan de quilt groeien inmiddels sappige bramen, rijp om door de dieren gegeten te worden..


Ik ben trouwens niet de enige creatieve, mijn man ontwerpt en maakt prachtige spelden voor gebreide shawls of om op een mooi grof gebreid vest te pinnen.
Dit is een van zijn ontwerpen.
Een hele klus, de staart van de kat moet namelijk gebogen worden en dat is een hele operatie om dat voor elkaar te krijgen.
Wil je meer van zijn werk zien klik dan op de volgende link: (klik)

2 opmerkingen:

  1. Ik was als kind al dol op Beatrix Potter en Peter Rabbit. Voor mijn dochter's babykamer had ik al snel het idee dat het zou moeten bestaan uit de wereld van Peter Rabbit. De boekjes en de tekeningen zijn prachtig. Deze quilt, wat je maakt, je borduursels, heel erg mooi, echt prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Marion, het is ook erg leuk om te maken. Inmiddels heb ik ook een uil gemaakt, nu nog een slak en een eikentak met eikels en dan is hij klaar om doorgequilt te worden

      Verwijderen

Eindelijk klaar!

Na 1 jaar en 9 maanden is hij af, de Beatrix Potterquilt! Om hem zo goed mogelijk te laten zien, heeft Erwin hem in delen gefotografeerd. O...