Berichtje uit het Lake District

De tailor of Glouchester is af.

De stof voor de broderie perse rand komt uit een stofje met diverse handwerkbenodigdheden en vond ik heel toepasselijk.

We zijn momenteel in het Lake District, anderhalve mijl verwijderd van Hill Top farm, de eerste boerderij die Beatrix Potter heeft gekocht. Natuurlijk heb ik de boerderij bezichtigd en dat was de moeite waard.

Haar stoel, schoenen en hoed.
Haar bed met een prachtige Amerikaanse quilt.
Het behang is origineel, het is een William Morris behang, ik heb mij laten vertellen dat het patroon "Daisies"heet. Ik zou willen dat ik het in mijn huis had, zo prachtig!
Hier de kamer vanuit een andere hoek.

En natuurlijk een prachtig poppenhuis, ik heb geprobeerd een foto van de kamertjes te maken maar dat was vrij lastig.

Overal lagen boekjes van Beatrix Potter en er waren vriendelijke mensen van The National Trust die erg hun best deden vragen te beantwoorden.
Kortom een prachtige dag met voor mij een gedenkwaardig bezoek aan Hill Top Farm.

Zondag zijn we naar Beamisch openluchtmuseum geweest. Vanuit het Lake District een goede 2,5 uur rijden maar dik de moeite waard.

Een openluchtmuseum dat je terug brengt naar de oude tijd onder andere in een mijnwerkersdorpje uit begin 1900.
Hier onder een kleine impressie, ik kon wel foto's blijven nemen zo mooi!

Dat was het weer voor nu.
Ik weet inmiddels ook wat mijn volgende blok gaat worden voor de Beatrix Potter quilt. Het wordt Benjamin Bunny.

Wordt vervolgd, en
de hartelijke groetjes van Wilma

8 opmerkingen:

 1. Het Lake District is prachtig. Ik ben er enige jaren geleden geweest en kan er nog heimwee naar krijgen ( net als Wales), maar het regent er helaas vaak. Misschien nog een tip voor een regenachtige dag: een vaartochtje op Lake Windermere. Ze hebben moderne rondvaarboten, maar ook een hele oude, zo'n Victoriaanse. Echt leuk om daar een tochtje mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor de tip Sonja. We hebben vorige week een tochtje met de Victoriaanse stoomgondel gemaakt. Binnenstebuiten zijn wat lastig omdat we de hond bij ons hebben maar ondanks het regenachtige weer van nu hebben we een prima vakantie tot nu toe steeds mooi weer gehad en dat is toch zeldzaam voor het Lake District.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk om alles via jouw foto's weer te zien. Jaren geleden geweest en helaas net als de vorige schrijfsters ook veel regen gehad in the Lake District. Volgende week baar Yorksire en Wales. Hopelijk mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga voor je duimen dat je mooi weer hebt. Wij hebben het best wel getroffen. We gaan vrijdag weer naar huis en ook al zijn de laatste dagen wat minder, de vakantie kan niet meer stuk!

   Verwijderen
 4. Ik vind je blokken enig. Ik ga naar West Yorkshire naar mijn Engelse vriendin en zij heeft alle boeken van Beatrix Potter. Genieten is dat 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wens je veel plezier in Yorkshire Ineke maar dat zal zeker lukken.

   Verwijderen
 5. Leuk om te zien dat het nog steeds zo knus is in Hill Top. Wij zijn er 10 jaar geleden zomer s geweest. Konden zwemmen in Windemere. Veel plezier daar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marjo, nog een paar dagen dan moeten we naar huis ik zal het hier missen.

   Verwijderen

De muisjes zijn af en zijn met een reddingsactie bezig!

Het werd weer hoog tijd om weer een verhaaltje te schrijven. En hier zijn we dan weer. De Beatrix Potter quilt begint nu echt op te schiete...